miercuri, 15 iunie 2011

*Tara SEC-cuilor in mijlocul Tarii ROM-muilor

„Tara Secuilor nu este Romania” scriau niste secui analfabeti, care nici n-au habar cum se scrie corect „secui”, pe limba lor. ...Si unde? La Londra – capitala Regatului Unit al Marii Britanii. Ca te pimbi cu funia prin casa unui spanzurat mic si sfrijit ca – sa zicem – Slovacia, mai treaca mearga dar in Regatul Unit? UNIT!, baaaai putoilor! 

...si mai faceti si ca iepurasul cand l-a intrebat lupul „Ce faci mah? Pe cine zici ca-mpusti?” Stiti ce-a zis iepurasul: „E... ce sa fac? Curat pusca si... spun prostii...”  

Pai si eu zic la fel: nu stiu pe unde o fi tara asta a secuilor (prin Ungaria, sau or fi uitat-o prin Mongolia, sau le-o fi cazut de sub cur, pe drum, cand isi regulau nevestele din goana calului s-ajunga-n Pusta cu plozii gata ouati, sau cand - tot de-acolo, de sub cur - rupeau din carnea putrezita, de vanat, pusa la fragezit, ca s-o manance pe drum), ca prin Romania, desi de secui am auzit, de tara secuilor..., nici vorba. 

Nici de Tinut Secuiesc. Am auzit de cozonac secuiesc. Bun! N-am ce zice! E un lucru bun facut de secui dar tinutul in carea stau l-au gasit acolo, gata facut de romani care - mai cu sila, mai cu mila, mai de voie, mai de nevoie – i-au primit sa-si puna vetrele langa ale lor. 

Poate e vorba de Tara SEC-cuilor... 
Da!!! SEC-cuii lui Ceasescu de pe la Anvers si de aiurea si-au facut de vreo trei ani o tara numai alor, de adunatura, de  vopsiti in zeama dovleacului porcesc (mintindu-i ca e de portocala) cu alti vopsiti - de Popa Tokes - in  verdele fascist cu alb tarist si rosu comunist. 

De ASTA am auzit. 
E vorba de Tara SEC-cuilor. 

Va intrebati (oare?) „Cum a fost posibil?”. Pai, simplu! I-au votat ROM-muii. 

Cu ROM-muii si cu SEC-cuii s-or descurca romanii dar nu stiu ce-or face cu secuii. Secuii de rand, care au in Romania tot avutul lor material si sentimental vor intelege ca se afla in Europa (au ajuns deja din indepartata Asie si ACUM sunt AICI) si ca, daca „Tara Secuilor nu e Romania”, atunci, cu atat mai putin, Romania nu e tara secuilor. Numai ca, daca „aia nu, aia nu”, sa nu se trezeasca bozgori, oameni care si-au pierdut tara si care vor trebui sa o ia din loc si sa o caute pe unde cred ei ca au pierdut-o. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu