joi, 20 octombrie 2011

*Bizoni, mistreti, javre ordinare

Nu inteleg de ce li se spune tipilor cu suvuri bizoni cum nu inteleg de ce li se spunea "mistreti" tipilor de la inceputul anilor ’70, ce mergeau cu casetofoanele stereo – mari cat o valiza de recrut (ce termeni folosesc si eu!…; parca mai stie cineva azi ce e ala recrut si cum arata o valiza de recrut!...si purtate ca atare: pe umar) “date la maxim” pe muzica cu Dolanescu, Maria Ciobanu si Irina Loghin. 

Marturisesc faptul ca intre dobitoacele de ograda doar cainele si calul mi-au castigat respectul - si porcul facut jumari - dar pentru necuvantatoarele din salbaticie am avut dintotdeauna mai mult decat respect si cred ca “admiratie” este un cuvant palid si nepotrivit pana ce inspiratia ma va blagoslovi cu gasirea unuia mai potrivit. 

 Am cunoscut la un momentdat un tip de treaba la a carui degradare m-a obligat sa asist - vreo cinci ani de zile - faptul ca era un tip de treaba si aveam intre noi si un contract de munca. Isi alesese pe sigla firmei – sa-l reprezinte – conturul unui zimbru. Mare dezamagire!... In cinci ani guvernele A Nastase si Tariceanu aproape ca-l  imblanzisera dar guvernele Boc atat l-au domesticit incat astazi e doar un bou breaz barlobreaz din cireada Barlobrezenilor numita codificat PUNR. 

Femeia te ridica, 
 Femeia te coboara,
 Femeia iti da aripi
 Si - tot ea - te omoara.

Femeia, femeia, 
 Cu ea da nu te pui
 Caci, fratilor(!), femeia
 E data dracului.

O sa ma intrebati ce mi-a venit cu versurile (?) de mai sus, versuri ce erau insotite si de o melodie. Ei, bine, tipul (care – spuneam – l-am cunoscut la un momentdat) fusese improprietarit de o Gabita PSD-ista  si protejat juridic – mai apoi – de o (aceeasi, dar…) Nutica PNL-ista, si ruinat in final de (una si aceeasi) ministresa-tiitoare PD-L-ist-Basista, “obectul” acestei odisei fiind una din fabricile de produse speciale ale Gospodariei de Partid ale lui Ceausescu (transformata dupa ’90 in Fondul Protocolului de Stat – respectiv - SRP Triumf). 

Nimic mai trist decat sa vezi animale salbatice, libere, gata sa moara pentru libertatea lor, ajungand - infometate de la o zi la alta si astfel domesticite – sa manance din mana unor "branconeri".  

 Si… totusi… Cred ca exista tristete si mai mare: 

 …Sa vezi javre de caini, porci si chiar boi, salbaticindu-se. Niciunele nu vor mai deveni lupi, mistreti sau zimbri.

2 comentarii:

  1. Ha, Ha, Ha Cu Morcovu’ Cat Paru’ Chiombu’ Isi Retrage Legea Ca Magaru’ Barbatia!

    In sfarsit a inteles dobitocu’ ce era pe cale sa faca, adicatelea ceea ce nu a reusit nici Opozitia si nici Sindicatele: sa-si dea singur foc la valiza, exact ca Ceausescu in decembrie ’89, cand a convocat un miting in care mai dadea boborenilor lipsiti de toate celea una suta lei la salariu. “Animalul politic” cand a vazut ce dandana a facut in imbecilitatea si preasuficienta lui dictatoriala si-a retras proiectul de lege (care numai constitutional nu era din punct de vedere al initiativei legislative), in speranta sa-i trimita acasa pe bucurestenii care se afla deja in mars spre Piata Universitatii.
    Uite cine ne conduce, stimati compatrioti, uite pe cine au votat manelistii, uite cine a furat ultimile alegeri prezidentiale si cine se pregateste sa le fure si mai abitir pe cele locale si pe cele parlamentare de anul acesta.
    Omu’, care cu un morcov in dos ce i-a indreptat coloana vertebrala mai ceva decat operatia de la Viena, vine si dupa tot halimaiul in care a incercat fara succes sa discrediteze o personalitate veritabila a vietii publice romanesti si sa impuna totodata o lege stramba de care sa beneficieze gasca sa de golani penali, de frica maselor iesite pentru dreptate in strada isi retrage proiectul.
    Omu’ care acum doua zile ne anunta cu emfaza ca el este cel chemat sa reformeze statul roman, cu sau fara voia cetatenilor sai, la prima adunare a mai mult de o mie de romani da inapoi si capituleaza mai ceva decat von Paulus la Stalingrad, dupa ce pentru o saptamana, in stilu-i caracteristic, a bulversat pana la saturatie societatea romaneasca cu samavolniciile si ifosele lui de mare dictator.
    Asta-i Basescu, frati romani, si daca pana acum s-ar fi gasit cine sa-i raspunda cu aceeasi moneda, astazi nu am fi fost in situatia dezastruoasa in care ne aflam.
    Dar niciodata nu-i tarziu!
    In orice caz pe langa concluzia ca este suficient sa faci bau cu mai mult de o mie de romani in fata la Cotroceni pentru ca lasul s-o ia la sanatoasa, se mai impune o concluzie.
    Si anume ca in spatele proiectului sau de lege stateau interese materiale extraordinare ale gastii sale de mafioti, care vazand ca nu le iese pasienta au dat-o dracului de lege si de reforma si nu au mai lasat-o in dezbatere publica cum ar fi fost normal pentru ca legea sa iasa cum trebuie.
    Daca Opozitia ar invata din aceasta experienta si ar mobiliza masele, de frica acestora, sunt convins ca s-ar duce dracului si proiectul cu comasarea alegerilor si ne-am duce la vot in conditii democratice.
    Bateti, fratilor, fierul cat este cald, avem de-a face c-o gaina lasa nu cu un om de stat responsabil si cu colana vertebrala.
    Pe el, ca se poate!

    RăspundețiȘtergere