marți, 7 iunie 2011

*Chiar nu inteleg

Pot sa inteleg ca azi, undeva, un sef da afara un salariat. Azi. 
Maine mai da unul. Unul. 
Pot sa inteleg ca acolo unde trebuie sa plece doi, seful are in spate alt sef. 
Ar trebui si salariatii sa aiba in spate sindicatul si legea, dar si seful sa aiba in spate politia si legea daca cei concediati se fac vinovati de vreo ilegalitate. Nici un sef zdravan la cap nu va face concedieri in masa nesustinut de patron, lege si organe de ordine. 

Chestia cu darea afara a 8, 10, 13 mii de politisti nu o inteleg, din mai multe puncte de vedere: 

Intai ca nu inteleg cum, o mana de indivizi mizerabili ministeriabili pot da afara deodata 13.000 de politisti, cand le-ar fi foarte usor celor 13.000 de politisti sa-i dea afara pe cei cativa mizerabili, mai ales ca politistii sunt inca inarmati. 

Pe urma, nu inteleg cum aceasta faradelege este sustinuta tacit de mediul de afaceri (privat). Este oare atat de convins acest mediu ca fara politie ii va merge mai bine? Considera oare ca simplul cod al muncii il va apara de revoltele ce vor fi provocate de acelas cod? 

Pana acum n-au avut sindicate dar de acum incolo si le vor dori, ca sa aiba cu cine sta de vorba pe o singura voce, numai ca – in conditiile impuse de cod si de slaba reactie a politiei – va inflori haiducia. 
Nu m-as mira daca viitorii haiduci nu vor fi actuali politisti dati afara, oameni – si cu ceva experienta – de arme. 


Ar mai fi ca, ministeriabilii s-ar putea apara - fiind putini - chemand in ajutor Constitutia, Legea, Codurile, Ordonantele de Urgenta, pe Dracu, pe Lacu siii.... Politia. 
Care politie? 



Dar ramane ceea ce „Chiar nu inteleg”, din prima, la crud, la prima vedere, la o logica simpla: 
„Cum pot sa-i dea afara aia putini pe ailalti – multi – si nu invers?”. 

Niste idioti... Nu spun cine. Urma scapa turma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu