vineri, 1 iulie 2011

* “Basedintele Romaniei” este un pleonasm

Basedintele n-are dureri 

O vorba veche romaneasca spune ca daca prostia ar durea ar fi numai vaiere pe Pamant.

Basedintele (si nu spun “al Romaniei” fiindca ar fi pleonasm: nici o tara din lume nu are basedinte)


nu are dureri. A declarat-o ieri, dupa ce timp de mai multe zile a confirmat – daca mai era cazul – ca e prost de bubuie. 

Dureros e pentru noi…


Javra Ordinara a pierdut inca o ocazie de a parea destept in spatele tacerii. Cum au spus si rusii - cu mitotcania lor, castigata cu mult inaintea alei noastre – ”prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul” dupa ce – cu stilul de inalta clasa diplomatica - o facusera si americanii. Ma surprinde tacerea Izraelului. 



Cu multumiri neamului prost al basedintelui. 

Iti multumesc din suflet basedinte mult hulit! 

O fac fiindca in 2004 m-ai scutit de a ma mai deplasa la sectia de votare, ceea ce ma  face sa nu am azi vreo apasare. Intr-adevar, intre doi comunisti ca voi (T.B. si A.N.) n-aveam ce alege. M-am aflat atunci – intr-un fel – in postura magarului lui Buridan, desi fenomenul nu era de egala (chiar identica) atragere, ci de respingere, fapt pentru care cred ca n-am fost nici magar. 

Ceea ce a fost insa providential si ma impinge acum sa aduc totusi multumiri unei Javre Ordinare e ca m-ai impiedicat sa il aleg – cum aveam de gand – pe Teodor Stolojan. Increderea pe care i-am acordat-o e o prostie a carei durere (se intampla totusi daca urmezi sfatul altei zicale romanesti: “prost sa fii dar sa-ti revii”) a fost mult atenuata de javrosenia ta pe care am satisfactia de a fi recunoscut-o inca de la primele-ti saptamani de la Primaria Capitalei. 

Nu spun ca Stolo si Adriane ar fi fost mai javre ca tine, spun ca nu-mi pot reprosa azi (multumita tie) ca v-as fi votat pe vreunul din voi, desi – mai cred ca – oricare dintre ei n-ar fi prabusit Romania in halul in care a facut-o javrosenia ta (pentru carein loc multumirite blestem in veci cu toata samanta ta).  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu