duminică, 22 mai 2011

*"Odiseu" la Cotarceni

Nevrand sa paraseasca imprejmuirile Cotarceniului, basedintele Traian cel Javra Ordinara, pentru a dovedi lumii ca in Romania nu exista cenzura, a invitat la teatrul palatului - prin care a fost mandatat a-si desfata cotarceaua basedentiala – Trupa de teatru „Odiseu” cu recenta montare a piesei „Blonda, Chioru si Piticu”, dand in felul acesta o palma – nu celei ce a cenzurat in modul cel mai idiot cu putinta premiera piesei, ci – chiar trupei ce nu l-a invitat la premiera. 

 Sigur ca initiativa unui astfel de protocol ar fi trebuit sa vina si din partea idioatei conduceri administrative a locatiei, mai ales ca proiectul era comun dar – daca totusi a existat o astfel de initiativa(?) – asta presupunea, dincolo de acceptarea titlului piesei si acceptarea de a „iesi afara” pentru „Javra Ordinara” nationala.

Daca lui Chioru ii e frica sa mai iasa afara, mie – sincer – mi-ar fi frica sa mai intru inauntru, in Palatul in care sunt convins ca se intampla tot felul de lucruri care numai de bine nu sunt. 

Dupa cum am apucat sa il cunoasc in cei 20 de ani de afirmare a javrosheniei sale ordinare – ...n-as mai fi avut parte de asa ceva! – sunt sigur – 1.000.000% - ca, fara a se vedea imediat, cu maxima subtilitate, basedintele se va razbuna pe autor si toata trupa sa. 

O sursa de iradiere sub scena ar putea - in timp - a instala in trupa Odiseu, leucemia – de exemplu. 
 ...Sau, alta sursa/ altceva...

A-si asuma astfel de risc, chiar daca razbunarea „Odiosului” actual nu s-ar materializa in timp, frizeaza eroismul, lucru de care ma tem ca s-ar pierde precum eroismul lui Adrian Sobaru in imensitatea nesimtirii romanesti actuale. 

 Gestul unilateral al chiorului de la Cotaceni, in conditiile in care limbusitorii basului sau se scapasera pe ei citind titlul de pe afis, denota - cu atat mai pregnant - totalitarismul pe care Traian cel Javra Ordinara l-a instaurat in Romania. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu